sobota 6. prosince 2014

Módní policie na MotoGP™ Awards Ceremony

Věc, kterou v posledních letech opravdu oceňuji na MotoGP je její neokázalost a spontánnost. Důkazem toho je i způsob, jakým probíhá předávání cen. I když i v MotoGP se organizátoři snaží vytvořit slavnostní atmosféru, při pohledu na některé závodníky si prostě musíte říct "aha, nojo, motorkář". Ne každý se totiž rozhodne dodržovat dress code (a to se třeba ve světě F1 jen tak nestane). Je asi na každém, jestli to bude brát jako pozitivum a ukázku nezávislosti, nebo jako vrchol neslušnosti. Ať už je to ale jakkoliv, ukazuje to pravou tvář MotoGP, a tato akce je vždy zárukou dobré zábavy. Někdo totiž vždycky ulítne...
A letos to nebyl nikdo jiný než Jorge Lorenzo. Jorge zvolil takový pro mě trochu záhadný outfit. Kalhoty s rozkrokem na zem, boty podobající se converskám a tričko s motivem sluchátek, které by se možná hodilo tak na bazénovou party s Rickym. Snažil se to zachránit sakem. No, všichni vidíme, že nezachránil. Navíc řeč těla mluví jasně: Marc a Vale spolu laškují na pódiu, Jorge už se toužebně ohlíží, kde že je východ.













Jorge v tom ale rozhodně nebyl sám. Kluci z Moto3 se taky nenechali zahanbit. Především pak Alex Rins, který má buď s Jorgem stejného stylistu, nebo se spolu o oblečení museli domlouvat. I Alex totiž přišel v converskách (bohužel se mi to nepodařilo nikde zachytit). Nevzal si sice tričko, ale měl tak nějak podivně uvázanou kravatu. No, proč by se měl taky strojit, když skončil třetí... Jack měl dobře padnoucí oblek a vlastně mu to slušelo (zvlášť on je jedním z těch, kterého si v obleku normálně představit neumíte), dojem ale pokazil svým vystupováním. Respektive tím, že měl celou dobu ruce v kapsách a potutelný výraz, kterým naznačoval, co si myslí, o tom, kdo stojí vedle něj. A teď k mistrovi: Marquez jr. to měl prostě vychytaný. Má kolem sebe lidi, kteří ví, že závodník ve 21. století není jen sportovec, ale má také reprezentovat. To na 100% splnil.
Teď už jen stručně k těm, kteří si zaslouží chválu, a to jsou rozhodně první tři muži Moto2:
Tady se musím zaměřit především na Mavericka, kterému to podle mě slušelo snad ze všech nejvíc. Jako kontrast přikládám i fotku z minulého roku, kdy se stal mistrem Moto3 a přišel v kostkované košili, kterou měl asi spíš nechat doma.




Slušelo to i klukům z Rookies Cupu, kterým do toho ještě díkybohu asi mluvili rodiče. Nezklamal ani Marc Marquez nebo Pol Espargaro, kteří prostě obleky nosit umí.







3 komentáře:

  1. Bazénová party s Rickym :-D blbý je, že letos těch průšvihů bylo hrozně málo, aby za rok všichni nepřišli nudně v obleku :-D Loni aspoň Luis oblékl fialovou, tady to byla jen černá a bílá. Musí se tam prostě příště dostat Redding, ten určitě nezklame :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Reddinga bych už málem zapomněla :D, oproti němu je Jorge amatér. Já doufám, že příští rok to Luis zase oživí nějakou svou hezkou barevnou kreací :).

      Vymazat
    2. To by bylo fajn a určitě by si vzal zase nějakou barvu, která zrovna frčí :-D

      Vymazat